След тригодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, когато Денят на храбростта

...
След тригодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, когато Денят на храбростта
Коментари Харесай

Военният парад се завръща на жълтите павета

След тригодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, когато Денят на храбростта и празник на Българската войска беше маркиран с прояви, съобразени с противоепидемичните ограничения, тази година военният церемониал ще се състои. На 6 май, незабавно след празничната литургия, стартира церемониален водосвет на бойните флагове, последван от боен церемониал на пл. " Княз Александър I ", отпред с командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. 

В началото на колоната ще преминат знамената светини на Българската войска, следвани от Гвардейския внушителен духов оркестър, както и тези на типовете въоръжени сили. Гражданите на площада ще могат да видят бойна и специфична техника на Сухопътни войски – машини „ Командо Селект ” и „ Гардиън ”, бронетранспортьори, 152-мм гаубици Д 20, реактивни системи за залпов огън " Град ", МТЛБ " Тунджа ", самоходна гаубица " 2С-1 ", бойни машини на пехотата БМП-1 и БМП-23, танкове Т-72, ракетни комплекси " Точка " и " Оса ".

Военновъздушните сили ще бъдат показани с машини от ракетните комплекси С-125 и С-200, както и пускова установка от С-300. Присъстващите ще видят също бронирани коли на СКСО (Съвместното командване на силите), както и бронирани коли " Пустинна котка " на Служба " Военна полиция ". В колоната ще се движи и седлови влекач с трайлерно полуремарке, натоварено с МТЛБ на Командването за логистична поддръжка. Над площада ще прелети вертолет Ми-17, носещ националния байрак, както и хеликоптери Ми-24В и " Кугар ", самолети L-410, " Спартан ", L-39Z, " Пилатус ", Су-25, а също и три изтребителя МиГ-29.

От страна на Военноморските сили ще се включи хеликоптер " Пантер ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР